vrijdag 29 maart 2013

Letterpret en weggevertje

Allereerst bedankt voor jullie leuke reacties op mijn werkplek. Het is inderdaad een heerlijk plekje om te werken èn te bloggen. In deze post melde ik jullie al dat ik van letters, taal en typografie hou. Hierbij nog wat lettertjes die ik heb verzameld. De scheepskist die ik vorige week heb gekocht is een mooie plek om ze neer te leggen.

 
Omdat ik zoveel leuke reacties op de letterpost kreeg wil ik iemand graag onderstaande
2 oude houten letters kado doen.
 
 
Dus....... mocht je graag deze 2 letters willen ontvangen laat dit dan ook even in je reactie op deze post weten. De enige voorwaarde is dat je mijn blog volgt. Maak ik maandagavond a.s. de winnaar al bekend oké?
 
Gezellige Paasdagen,
Pascale
 

dinsdag 26 maart 2013

Werkplek

In het dagelijks leven werk ik met veel plezier op een marketingafdeling waarbij ik naast mijn uren op kantoor ook een aantal uurtjes thuis werk. Zo kan ik zonder de hectiek van de afdeling in alle rust teksten schrijven en redigeren. Omdat er in onze rijtjeswoning helaas geen extra ruimte is om op te offeren voor een werkplek staat mijn bureau gezellig beneden. Ik heb een aantal jaren geleden een bureau en bankje op maat laten maken en deze tegen het achterraam geplaatst. De houten jaloezieën zorgen ervoor dat ik geen last heb van de zon als ik achter mijn computer zit.



Aan de zijkant van mijn bureau hangt een leuk kaartenrek dus ik heb alles binnen handbereik!

 
Fijne avond,
Pascale

zondag 24 maart 2013

Schip ahoy!

Vanochtend om 9 uur toen de rest van het gezin nog lekker in dromenland lag, bracht ik een bezoekje aan een rommelmarkt in de buurt. Omdat 's ochtends de mooiste spullen liggen te wachten op een nieuwe eigenaar ben ik er altijd graag als de kippen bij. En ach, op het moment dat de rest van het gezin goed en wel aan de tafel zit om te starten met een lekker ontbijtje kom ik vaak terug met mijn aankoopjes en kan dan direct aanschuiven.  Vanochtend toen ik de "gezellige", door TL-buizen verlichte gymzaal betrad, zag ik direct een oude scheepskist staan. Omdat ik op dat moment me even geen raad wist met het formaat (zo'n 70 cm x 50 cm) besloot ik toch maar door te lopen. Maar goed, hij bleef maar in mijn hoofd dobberen en omdat hij er nog steeds stond was ie gewoon voor mij bestemd toch?

 
Op de dekstel staat:
 
 

Aan de binnenzijde zit een papiertje getypt met het
Reglement Schepelingen Bibliotheek:

 
Zo is te lezen dat deze bibliotheek als doel had de mensen meer algemene ontwikkeling bij te brengen en het verschaffen van een nuttige en aangename bezigheid. Bij het verlies van een boek of beschadiging werd er een procesverbaal opgemaakt. Ja, ze waren in die tijd zeer streng! Nu kan het me voorstellen dat je na een aantal weken wel uitgekeken bent op het assortiment in zo'n kist. Gelukkig staat in het reglement dat je met een gerust hart de hele kist mocht ruilen met een schip van dezelfde rederij.
 
Op dit moment heeft de kist al dienst gedaan als voederbak voor de speelpaarden van mijn dochters maar ik denk dat ie straks een mooi plekje naast de bank krijgt.
 
Fijne zondag!
Pascale

zaterdag 23 maart 2013

Voordelig stempelen

Vandaag kocht ik dit stempelsetje voor € 3,- bij de Hema. Zijn ze niet leuk? Ik denk dat niet alleen kinderen hier raad mee weten..........
 
 
Ik vrolijk er in ieder geval mijn post, labels, kaarten en inpakpapier mee op!
 

En voor dat geld zitten er ook nog 12 verschillende inktkussentjes bij!
Ik zeg.....Echt Hema!


Fijne dag,
Pascale
 

vrijdag 22 maart 2013

ABC

Ik hou van mooie typografie en taal en ben lettergek dus toen ik op marktplaats deze oude houten letters zag twijfelde ik geen moment. Ze passen precies op mijn oude weegschaal, alsof ze er voor gemaakt zijn!


 
 
Fijn weekend,
Pascale

woensdag 20 maart 2013

Kringloopgelukjes

Afgelopen zaterdag bezocht ik de kringloop en kwam met de volgende spulletjes thuis:
Een mooi versierd houten doosje die van binnen overigens mierzoet ruikt omdat er een geurkaars in heeft gezeten.

 
Deze witte mokjes van opaalglas:
 
 
En deze oude sigarenmal die inmiddels een mooi plekje heeft gekregen op mijn bureau:
 
 
Jullie begrijpen vast dat ik tevreden ben met mijn aankoopjes.
 
Fijne dag!
Pascale
 
 

zondag 17 maart 2013

Fleurig

Vandaag heb ik voor Fleur een retro spiegeltje met laatje van de kringloop opgeknapt. Met wat leuk behang, een ander knopje en masking tape van de Action is dit het fleurige resultaat!




En over fleurig gesproken: vrijdag viel er een envelop op de deurmat van Jenneke . In de envelop zaten leuke kraaltjes, een heerlijk geurend waxinelichtje en een prachtige gehaakte bloem. Zoals je kunt zien hebben we de bloem een mooie plek op Sophie haar kamer gegeven. Lieve Jenneke, nogmaals ontzettend bedankt!



Fijne dag,
Pascale

vrijdag 15 maart 2013

Flierefluitertje

Van het mooie merk Serax kocht ik dit schattige porseleinen vogeltje dat je op de rand van een schaaltje of vaasje kan zetten.
Ik heb hem op de rand van een waxinelichtje gezet.
Inmiddels is er ook een klein wit haasje bij het vaasje in de stolp gesprongen.....

 
Fijn weekend alvast allemaal!
Pascale


woensdag 13 maart 2013

Kringloopdagen

Iedere woensdag en zaterdag als ik mijn dochters naar ballet en streetdance breng moet ik een uurtje wachten. Nu kan ik daar een cappuccino blijven drinken of ik kan naar de kringloop gaan die daar op 2 minuten vandaan zit. Jullie begrijpen vast dat ik voor het laatste kies.

Vandaag verlichtte ik de kringloop van de volgende spullen:


Een bruine koffer die aan de binnenzijde als nieuw is! Aan opbergruimte heb ik nooit genoeg dus die krijgt een mooi plaatsje op een kast. Een zwart grijs vaasje en oud bakblik die ik niet ga gebruiken voor een lekkere taartbodem maar om iets op te zetten. 


 Vervelend hoor zo'n verplicht rondje kringloop.

Fijne avond!
Pascale

zondag 10 maart 2013

Kunstenaar

Vanochtend ben ik even naar een rommelmarkt bij ons in de buurt geweest en voelde me bij thuiskomst bijna een kunstenaar met de volgende spulletjes die ik er kocht:


Een oude tekendoos en een mooi houten schilderskoffertje die ik er goed bij vond passen. Je kunt in de ijzeren vakjes aan de binnenzijde weer van alles kwijt en er zit zelfs een schuiflade in voor papier. Er zaten ook nog mooie grafietpotloodjes bij.


Het retro meisjeskopje uit de jaren '50 nam ik ook mee.


Fijne dag!
Pascale

zaterdag 9 maart 2013

Uitslag Give away

Wat hadden veel mensen zich opgegeven voor de give away. Gisteravond laat kwamen er zelfs nog een paar op de valreep bij. Maar goed, nu is het dan echt tijd om de winnaar bekend te maken!

 
Tromgeroffel..........................................................


Marieke van "Een dotje wat" van harte gefeliciteerd!! Wil jij me je gegevens emailen?
Onze jongste dochter van 6 jaar vond de lootjes die ik maakte reuze interessant en ging zelf ook aan de slag.

 
Nu moeten we steeds een lootje trekken bij haar en krijgen de leukste opdrachten. Ze is een behoorlijke knuffelkont dus geen verrassing dat ze lootjes heeft met:"Kus geefen wie je wil" en "Us et tien uur is kus". Mijn man heeft net een lootje getrokken met "Feest vieren nuu". Dus dat gaan we dan maar gezellig doen!
 
Fijne dag,
Pascale
 

vrijdag 8 maart 2013

Pronken

Bij de kringloop vond ik vandaag voor slechts € 0,45 dit kruikvaasje die na een grondige wasbeurt prachtig wit bleek te zijn!


Het vaasje heeft een mooi plekje gekregen onder een stolp die van mij een metamorfose kreeg. Het metalen onderbord van de stolp was zwart maar heb ik grijs geschilderd en daarna de randjes van doorgeschuurd. Hij past zo veel beter in ons interieur!


En dat vaasje van de kringloop staat nu prachtig te pronken in de stolp!


Fijne avond nog!
Pascale

woensdag 6 maart 2013

Mooi blogmoment

 
Wat zou een blog toch zijn zonder zulke leuke volgers als jullie!
Ik wil jullie dan ook allemaal heel erg bedanken voor jullie reacties.
Zojuist heeft de 100ste volger zich op mijn blog aangemeld. Een mooi moment! 
 

Ik wil mijn 100ste volger Creatie's and stuff by Jenneke dan ook graag iets toesturen.
Dus Jenneke, zou je me je adres willen sturen?
 
Groetjes Pascale

Hulp in de huishouding

Vorige week kwam ik op een rommelmarkt dit oude uitklapbare naaidoosje tegen. Ideaal voor het opbergen van mijn stempels, inktkussens, touw en labels!


Aan de zijkant hing ik er zelf nog twee hangertjes aan.

 
Na het zien van al die leuke masking tape van de Action op verschillende blogs heb ik ze ook gescoord. Onnodig te vertellen waar ik die rolletjes nu opberg toch?
 
 
Fijne avond nog,
Pascale

zondag 3 maart 2013

Hollandse gezelligheid

Ik heb eerlijk gezegd niets met Delfts blauw of blauw in mijn interieur maar dit schaaltje bij de kringloop kon ik toch niet laten staan. Uiteindelijk heb ik er een passende bestemming voor gevonden, ik heb er heerlijke drop in gedaan!

Fijne zondag,
Pascale

zaterdag 2 maart 2013

Wikken en wegen

Allereerst wil ik jullie heel erg bedanken voor alle felicitaties! Ik heb een heerlijke 42ste verjaardag gehad en ben goed verwend! Zo kreeg ik bijvoorbeeld deze oude brievenweger en schaar. Hij past echt perfect bij mijn andere bureau accessoires.


 
Fijne dag allemaal,
Pascale