zondag 28 september 2014

Indruk van onze eethoek


Hier een foto van onze eettafel die vorige week weer een kleine metamorfose onderging. 
Wisten jullie dat deze tafel ooit een onbehandelde teaktafel was? 

 Zo'n 7 jaar geleden kochten wij deze oorspronkelijk onbehandelde teaktafel met 6 teakstoelen. Omdat ik me irriteerde aan de vetvlekken op het hout ging er een whitewash parketlak overheen. Vervolgens verfde ik het onderstel van de tafel wit omdat ik de teakpoten niet mooi vond uitkomen op ons eiken parket en verfde meteen maar even ook 3 teakstoelen mee. Een houten bank leek me ook wel eens leuk en dus verkochten we 3 teakstoelen en liet ik een steigerhouten bank op maat maken die overigens ook meteen een lik verf kreeg. Vorig jaar september gingen de overige 3 teakstoelen het huis uit en schoven we de houten bank naar mijn steigerhouten bureau die ook door mij geverfd is. 


 Daarvoor in de plaats kochten we  6 goede replica Eames stoelen met viltkussens voor het zitcomfort. Tot zover was de missie geslaagd! Toen begon de zoektocht naar een goede vervanging voor onze kroonluchter boven de eettafel. Mijn oog viel op de Acorn lamp van het Scandinavische merk Northern Lighting. Een mooie matte aluminium kap gecombineerd met eikenhout. De vorm is geinspireerd op de vorm van een eikeltje aan een eikenboom. We hebben hier dus een eikeltje in huis hangen :-)


Nu onze vloer een stuk lichter is geworden door het schuren vond ik het tafelblad toch niet meer mooi bij onze vloer passen. Omdat ik een hele witte tafel niet mooi vond staan bij onze witte stoelen heb ik vorige week de zwartkwast maar gepakt met dit als resultaat.  Ik ben heel erg blij met het resultaat, de tafel past mooi bij de rest van ons interieur!
(Door het licht lijken er op de foto witte plekken op het tafelblad te zitten, dit is echter niet zo) 


Fijne zondagavond!
Liefs Pascale 

zondag 14 september 2014

Indrukwekkende fotolijstjes

Bij de Xenos kocht ik laatst drie houten fotolijstjes in drie formaten voor een klein prijsje. 
Het grootste en het kleinste lijstje voorzag ik van een leuk stukje papier en samen doen ze nu dienst op mijn bureau als organizer!


Ik heb er nu bureauspulletjes in gedaan maar je kunt er natuurlijk ook mooie sieraden in leggen. 


In het middelste formaat deed ik de mooie kaart van mijn lieve blogvriendinnetje Marieke.  
Deze en nog veel meer door haar ontworpen kaarten zijn in haar shop te bestellen. 


Ik wens iedereen een hele fijne nieuwe week!

Liefs Pascale