zondag 18 januari 2015

Licht en gezond

Op het linkerhoekje van mijn bureau miste ik een lampje. 's Avonds kan het er wat donker zijn en dan wil ik niet altijd mijn bureaulamp aanzetten als ik niet achter mijn computer zit. Het kunststof lampje van Fatboy vond ik ideaal voor deze plek en daarom trakteerde ik mezelf op het leuke lampje. Je kunt hem opladen waardoor je hem zonder snoer zo'n 6 uur kunt gebruiken en hij heeft 3 lichtsterktes. Voor de zomer dus ook handig op de tuintafel. 


Dit is de het lampje in de meest felle stand: 


Ik hou ervan om met goede voeding bezig te zijn. We bakken als het even kan nu weer zelf brood in de broodbakmachine en maken onze eigen pizzabodems. We boffen met een molen bij ons in de buurt waar we allerlei lekkere meelsoorten kunnen kopen. Dit weekend maakte ik de zadencrackers uit het Voedselzandloperboek van Pauline
Heel erg lekker en eenvoudig te maken. 


Ook heb ik zelf granola gemaakt en het resultaat is verrukkelijk! 
Je doet in een grote kom havervlokken en voegt daar sesamzaad, pompoen- en , zonnebloempitten, lijnzaad, amandelen en pecannoten en een theelepel kaneel aan toe. Vervolgens voeg je aan 2 eetlepels olijf- of kokosolie wat honing en/of ahornsiroop toe en dan roer je dit mengsel goed door alle ingredienten. Dan verdeel je alles op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak je de granola onder af en toe omscheppen in ongeveer 20 minuten goudbruin. Ik heb er daarna nog wat geraspte kokos en cacaonibs door gedaan maar je kunt er natuurlijk nog van alles doorheen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rozijnen, stukjes gedroogde abrikoos en cranberries.  


Ik wens jullie allemaal een hele fijne nieuwe (werk)week! 
Liefs Pascale